Apart mode

4 oorzaken van donkere kringen onder je ogen

Geplaatst op

Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, dan wijs je voor de oorzaak al snel naar slaaptekort. Dit is ook zeker een belangrijk onderdeel die je in de beoordeling mee moet nemen. Echter, er zijn veel meer oorzaken voor deze kringen, die eigenlijk niets met slaap te maken hebben. We leggen je in dit blog uit welke oorzaken nog meer kunnen leiden tot deze donkere kringen.

Je beschermt je huid onvoldoende tegen de zon

Over het algemeen zorgt de zon voor een natuurlijke teint op je huid. Echter, wat veel mensen vergeten is dat te veel zon ook negatieve gevolgen heeft. Doordat de huid rond de ogen erg dun is, wordt dit gedeelte extra snel beschadigd. Hierdoor wordt de huid nog dunner, waardoor je huid transparanter wordt. Het gevolg hiervan is een donkerdere gloed rond de ogen. Draag dus zeker zonnebrandcrème als je snel last van donkere kringen hebt.

Aders kunnen je een blauwe tint geven

Als je ooggebieden er bijzonder blauw uitzien, is het ook mogelijk dat dit aders zijn. Blauwe aders onder je ogen zien er ook donker uit, dus de oogleden en onder de ogen lijken donkere kringen te hebben, maar eigenlijk zijn het gewoon de aders onder de huid.

Donkere kringen kunnen in de genen zitten

Er zijn erfelijke aandoeningen in gezinnen die kunnen leiden tot donkere kleuren onder de ogen. Je zit dit vooral bij mensen met een mediterrane achtergrond. Het voordeel is dat als het om pigment gaat, dat er specifieke lasers zijn die dermatologen kunnen gebruiken om je ervan af te helpen.

Wrijven leidt tot donkere kringen onder je ogen

Constant wrijven in de ogen, bijvoorbeeld bij jeuk, kan leiden tot donkere kringen. Het zorgt namelijk voor een grotere zwelling, waardoor er zelfs een ontsteking kan ontstaan rond de ogen, wat de huid een donker uiterlijk kan geven. Je ziet hierdoor ook vaak dat mensen met eczeem of hooikoorts vaker last hebben van donkere kringen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je graag op de hoogte van de modetrends.

Contactgegevens

Via info @ apartmode.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden