Apart mode

Hoe herken je een neppe Rolex?

Geplaatst op

Van steeds meer producten komen er imitaties op de markt. En als je van plan bent iets te kopen van een duur merk wil je wel zeker weten dat het echt is. Ook de markt voor horloges wordt steeds meer gebruikt voor de verkoop van neppe varianten. Voornamelijk voor het merk Rolex, doordat deze horloges erg veel geld waard zijn. Imitatie horloges worden van steeds betere kwaliteit, je moet dus goed op de hoogte zijn van de kenmerken bij de aankoop van een Rolex. Ben je van plan een Rolex aan te schaffen, let dan op onderstaande kenmerken.

De wijzers van een Rolex

Wil je een Rolex kopen, dan moet je deze grondig inspecteren. Zo moet je weten dat een Rolex nooit een tikgeluid maakt. Een Rolex is muisstil doordat deze niet tikt van seconde naar seconde maar ‘glijdt’. Bij een echte Rolex glijden de wijzers namelijk over de plaat in plaats dat deze ‘stapjes’ maakt. Dit komt doordat de seconde wijzer 8 stappen per seconde maakt, hierdoor lijkt deze te glijden.

Inscripties lijken geloofwaardig

Soms is een Rolex voorzien van indrukwekkende inscripties, dit geeft de indruk aan veel kopers dat deze echt is. Maar het tegendeel blijkt waar. Een Rolex horloge heeft nooit inscripties op de achterkant. Er zijn 2 uitzonderingen op deze regel, dames modellen van voor 1990 en het model Sea-dweller. Naast het feit dat de achterkant nooit van inscripties is voorzien, is een echte Rolex achterkant ook nooit gemaakt van een doorzichtig materiaal. Het geeft een mooi gezicht dat je het uurwerk kan zien zitten, maar een echte Rolex is altijd volledig van metaal gemaakt.

Kwaliteit en serienummer

Een Rolex is een duur horloge wat is gemaakt van de beste materialen. Kleurverschil, speling of condens in het horloge zijn niet mogelijk, een Rolex is namelijk 100% waterdicht. Alles wat goedkoop oogt is een aanwijzing voor een imitatie. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd nog even het serie- en kastnummer controleren, deze zijn te vinden aan de zijkant van het horloge waar de band aan de kast is bevestigt. Naast deze kenmerken zijn er nog meer aanwijzingen waarop je kan letten. Ga je een Rolex kopen, dan adviseren wij toch altijd deze bij een expert te kopen. Hierdoor weet je altijd 100% zeker dat je geen miskoop doet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je graag op de hoogte van de modetrends.

Contactgegevens

Via info @ apartmode.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden