Apart mode

Hoe kleding je stemming beïnvloedt

Geplaatst op

Het belang van kleding gaat verder dan je misschien zou denken. Onze kledingstijl bepaalt hoe we worden opgevat door de buitenwereld, maar ook hoe wij ons gedragen en hoe we ons voelen. Zo kun kleding je een stuk zelfverzekerder laten voelen! Ben je bijvoorbeeld bang voor de tandarts, dan kan een comfortabele outfit tijdens je bezoek aan de tandarts het verschil maken. 

De invloed van kleding op ons gedrag en onze stemming

Het klinkt misschien gek, maar het is echt zo! Of we het nou willen of niet, we beoordelen mensen vaak op de kleding die ze dragen. Outfits zijn eigenlijk onze persoonlijke visitekaartjes: wat wij dragen bepaalt voor anderen of ze ons vriendelijk, professioneel of aantrekkelijk vinden. De meeste mensen uiten zich in de manier waarop ze zich kleden, om zo aan de buitenwereld te laten zien waar ze voor staan en wie ze zijn. 

Onze kleding heeft niet alleen invloed op de mensen om ons heen, maar ook hoe wij ons van binnen voelen. Zo kunnen pakken en andere nette werkkleding het gevoel van meer kracht en controle opleveren. Ook leverden professionele kleding meer creativiteit op onder de dragers! Als je verdrietigheid ervaart kun je kleding aandoen waar jij je goed in voelt. Het is bewezen dat je je daardoor wat beter gaat voelen. Verder hebben de kleuren die we dragen ook invloed op hoe wij ons gedragen. Zo zijn mensen die rode of zwarte kleding sneller geneigd om zich direct of krachtig te gedragen. 

Kleding maakt je zelfverzekerder!

Door de invloed van kleding op je gedrag en stemming, is je outfit ook in staat om je zelfverzekerder te laten voelen! Als je bijvoorbeeld erg bang bent voor de tandarts, dan kun je een stukje zelfverzekerdheid oproepen met de kleding die je draagt. Zorg dat bij een bezoek aan de tandarts dat je kleding aan hebt waar jij je goed in voelt. Dit zal niet alleen werken bij de tandarts, maar bijvoorbeeld ook bij het houden van presentaties of vliegen. Minimaliseer je discomfort door te kiezen voor comfortabele kleding. Dan is dat tripje naar de tandarts zo gedaan!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je graag op de hoogte van de modetrends.

Contactgegevens

Via info @ apartmode.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden