Apart mode

Hoe leer ik mijn kind snel en eenvoudig veters strikken?

Geplaatst op

Een kind wil graag zo snel mogelijk zijn schoenen aandoen, om vervolgens buiten te gaan spelen. Dat gaat makkelijk met klittenband of een simpel ritsje dat je omhoog kan doen. Op gegeven moment komt toch de tijd om over te gaan naar schoenen met veters. In deze blog behandelen we hoe je herkent wanneer jouw kind er klaar voor is en welke tips helpen bij het leren van veterstrikken.

Hoe oud moet mijn kind zijn om te leren veterstrikken?

Veterstrikken leren de meeste kinderen in groep 2 op de basisschool. Het kan flink verschillen op welke leeftijd je veterstrikken onder de knie hebt. Zo kunnen kinderen op 3 jarige leeftijd al veterstrikken, terwijl anderen op 7 jarige leeftijd pas voor het eerst goed weten te veterstrikken. Dit is echt niet erg! Het leren veterstrikken is voor elk kind een ander leerproces.

Zo weet je wanneer je kind klaar is om veterstrikken te leren?

Je herkent dat je kind er klaar voor is aan de fijne motoriek van je kind. Gaat het kleuren, tanden poetsen en figuurtjes knippen bij je kind goed af? Dan is jouw dochter of zoon er klaar voor om veters te leren strikken. Zolang je kind regelmatig oefent zal jouw kind uiteindelijk snel zijn of haar eigen veters kunnen strikken.

Oefentips om veter te strikken

Elke ouder heeft zijn eigen persoonlijke benadering om zijn of haar kind veters te leren strikken. Om je op gang te helpen en dit het snelst en eenvoudigst te doen zijn een aantal tips opgesteld. We hebben al behandeld wanneer je kunt herkennen wanneer je kind er klaar voor is. Met de volgende tips leer je jouw kind veters strikken:

  • Neem plaats achter je kind, zo kan je kind vanuit zijn of haar natuurlijke perspectief zien hoe je veters moet strikken;
  • Maak gebruik van 2 verschillende kleuren veters, zo kan je kind een makkelijk verschil zien tussen de rechtse en linkse veter;
  • Gebruik in het begin niet de schoen van je kind maar van jezelf, je eigen schoen is groter met grotere veters;
  • Neem de tijd om veters te strikken. Laat je kind jouw vingers beetpakken tijdens het veterstrikken, zo synchroniseren jullie vingers samen tijdens het veterstrik proces.
  • Geef je kind iets om naar uit te kijken wanneer het lukt om zelfstandig veters te strikken. Denk hierbij aan een beloning van spiksplinternieuwe veters, schoenen of geef je kind een zelfgemaakte diploma;

Belangrijkste twee tips

Met bovenstaande tips leg je de basis om je kind eenvoudig te leren veterstrikken. Een kind leert het snelst als er meerdere zintuigen van het kind dezelfde prikkels in hetzelfde ritme binnen krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een liedje. Zing samen de stappen van het veterstrikken. Wellicht de belangrijkste tip: geduld. Natuurlijk wil je dat je kind veterstrikken zo snel mogelijk leert, maar elk kind heeft zijn of haar eigen leerproces en heeft de tijd nodig om dit op een eigen manier te leren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je graag op de hoogte van de modetrends.

Contactgegevens

Via info @ apartmode.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden