Apart mode

Mediteren: hoe, wat en waarom?

Geplaatst op

Meditatie is goed voor het lichaam en goed voor de ziel. Mediteren biedt een scala aan voordelen, waaronder:

  • Minder stress
  • Verbeterde slaap
  • Je voelt je gelukkiger
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Vertraagt de effecten van veroudering
  • Verhoogt het zelfbewustzijn
  • Verbetert de cardiovasculaire gezondheid
  • Verhoogde concentratie

Met zo veel voordelen is het vrij duidelijk waarom mediteren steeds populairder wordt. Hoewel het niet te ontkennen valt dat meditatie een schat aan voordelen biedt, is er één ding dat veel mensen over het hoofd zien: de positie waarin je lichaam zich zou moeten bevinden als je aan het mediteren bent.

Meditatiekussens

Om alle voordelen van meditatie te ervaren, moet je in een positie zitten die je ruggengraat in de juiste positie houdt en je hele lichaam ondersteunt. Het is ook logisch; je zult voor een langere periode zitten, dus als je lichaam niet goed wordt ondersteund, zul je uiteindelijk pijn ervaren. Om in deze positie te zitten, heb je een meditatiekussen nodig.

Wat is een meditatiekussen?

Zoals hierboven vermeld, is een meditatiekussen speciaal ontworpen om te worden gebruikt voor de beoefening van meditatie. Het is een ergonomisch ontworpen kussen dat je bekken omhoog brengt en je heupen boven je knieën plaatst en je wervelkolom in de juiste positie houdt. Wanneer je in deze houding zit, kan het bloed goed naar je benen en voeten stromen. Met andere woorden, je zult in staat zijn om langer te zitten, een diepere meditatieve staat te bereiken en maximaal te profiteren van je meditatiesessies.

Waarom is een meditatiekussen belangrijk?

Je lichaam is niet plat en ook niet gebogen. Als je lichaam niet goed ondersteund wordt, zal het uiteindelijk plaats maken voor de vorm van het oppervlak waarop het rust. Als je op de grond zit, kunnen je ruggengraat, heupen en schouders uit balans raken, wat kan leiden tot ernstig ongemak.

Hoe kies ik een meditatiekussen?

Er zijn verschillende soorten kussens die speciaal zijn ontworpen voor meditatie. Deze kussens zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en maten en ze zijn ook gemaakt van een verscheidenheid aan materialen. Hoe kiest je met zoveel opties het beste meditatiekussen voor je behoeften?

Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden wanneer je een meditatiekussen kiest:

De vorm

Verschillende vormen zijn bedoeld voor verschillende meditatieposities. Als je bijvoorbeeld volledig of half in lotushouding zit, kan een rond geplooid kussen dat je heupen onder je lichaam optilt, je benen comfortabel laten rusten.

Kleur

Je moet ook rekening houden met de kleur van het kussen. Er wordt aangenomen dat verschillende kleuren van invloed zijn op je stemming en energieniveau.

De hoogte

Je wilt rekening houden met de hoogte, want deze bepaalt hoe hoog je boven de grond zit en kan direct van invloed zijn op je comfortniveau.

Het materiaal

Je wilt er zeker van zijn dat het materiaal waarvan het kussen gemaakt is, zacht en duurzaam is. Je wilt dat het comfortabel zit en toch sterk genoeg is om regelmatig gebruik te weerstaan.

De vulling

Je moet ook rekening houden met het materiaal dat wordt gebruikt om het kussen te vullen. Het moet zacht zijn, maar toch duurzaam en in staat om zijn vorm te behouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je graag op de hoogte van de modetrends.

Contactgegevens

Via info @ apartmode.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden