In 2007 presenteerde Steve Jobs de eerste iPhone. Hij deed dat in een keynote die volgens de experts nog steeds een van de beste is. Met deze presentatie van het slimme apparaat veranderde de geschiedenis van de telefoon voorgoed. Een synthese van verschillende apparaten was er voor nodig om de iPhone te kunnen maken, zoals onder andere het fototoestel, de computer, de telefoon en de iPod (2001) (natuurlijk is er nog veel meer technologie op wiens schouders de iPhone staat). Lees snel verder!  

iPhone

Het bijzondere van deze telefoon was de connectie die te maken was met het internet en de vele applicaties die er op kunnen draaien. Daarnaast was een andere grote verandering: het design. Met deze telefoon werd technologie sexy. Door de jaren heen evolueerde de iPhone tot de de 11 generatie. Wat een verschil tussen iPhone 1 en 11. En wat kan er veel veranderen in 13 jaar! 

Smartwatch 

De iPhone kreeg een spin-off, een apparaat dat bijzonder populair zou worden en zo niet nog meer een fashion item: de smartphone. Dit is een horloge dat diverse functies heeft, die de iPhone ook heeft. Daarbij zien we dat het apparaat een geheel eigen functionaliteit kent. Zo wordt het bij hardlopen en andere fitness-activiteiten gebruik om allerlei processen, zoals calorieverbranding bij te houden. Daar is de smartwatch geknipt voor. Het leuke van deze horloges is, dat je het bandje kunt aanpassen aan je smaak. Daarvoor kun je goedkope apple smartwatch bandjes kopen en ze aanpassen aan je smaak of de gelegenheid waarin je bent.

Prijs

Voor apparaten ontworpen door Apple betaal je in veel gevallen een wat hogere prijs. Dit komt mede door de ecologie waar je in binnenstapt als je voor een apparaat van dit bedrijf gaat. Alles van Apple werkt goed met elkaar samen, dit in tegenstelling tot losse apparaten van verschillende bedrijven, die soms compatibiliteits- en stabiliteitsproblemen hebben als ze met elkaar samenwerken. Je betaalt voor service en kwaliteit, maar je krijgt er dus ook veel voor terug. Gelukkig is niet alles duur, bijvoorbeeld de smartwatch bandjes. 

Pin It on Pinterest