Apart mode

Welk materiaal voor je juwelen?

Geplaatst op

Het kiezen van het juiste materiaal voor je juwelen kan een heel moeilijke keuze zijn. Daarom hebben wij in dit blog de meest voorkomende materialen op een rij gezet en een omschrijving gegeven. Hierdoor kan jij precies weten en vinden wat je wilt voor je je juwelen. Dan kan je zonder zorgen voor juwelen zoeken bij de goudsmid.

Brons

Brons is een heel mooi materiaal en niet erg duur. Er is wel een voorwaarde met brons en dat is dat het erg goed moet onderhouden worden. Brons is erg gevoelig voor oxidatie. Ook zit er nikkel in brons en mensen kunnen daarvoor allergisch zijn dus houd hier rekening mee!

Goud

Goud is een veelvoorkomend materiaal voor juwelen. Het is over het algemeen wat prijziger maar dit hangt af van hoeveel karaats goud je aanschaft. Er zijn geen gouden sieraden onder 14 karaat want in Nederland wordt dat niet als goud beschouwd, dus let hier op!

Verguld

Dit lijkt erg op goud maar dit is de goedkopere optie. Bij vergulde sieraden is de binnenkant een goedkoper materiaal zoals staal en dit is dan gecoat in een gouden omhulling waardoor het een stuk minder prijzig wordt. Dit is echter wel een gevoeliger materiaal voor slijtage afhankelijk van de dikte van de omhullende laag.

Zilver

Zilver is een mooi elegant materiaal voor sieraden, meestal denk je aan 925 zilver, oftewel sterling zilver. Dit is een heel zuivere soort zilver. Hoe lager het getal hoe minder zuiver het zilver is. Een nadeel is dat zilver wel uiteindelijk verkleurt, maar dit kan tegengegaan worden met onderhoud.

Swarovski kristal

Swarovski kristal is gemaakt van een speciale glassoort met een loodpercentage van 30% of hoger. Hierdoor is het materiaal erg prijzig. Niemand weet de precieze samenstelling van het kristal, maar iedereen weet dat het een schitterend materiaal is.

Zirkonia

Dit is het dichtste wat je kan komen tot een echte diamant. Dit is geen echte diamant maar lijkt er bijna sprekend op. Met het menselijke oog is het verschil bijna niet te zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je graag op de hoogte van de modetrends.

Contactgegevens

Via info @ apartmode.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden